E-mail

info@natuurhutfotografie.nl

Openingstijden

Ma - Vri: 8:00 - 17:00PM

Voor wie is de hut geschikt?

Voor iedereen die dol is op de natuur en graag een dagje van dichtbij wil kijken hoe het eraan toe gaat in het dierenrijk in een bos. Vooral vogels en eekhoorns zullen dichtbij verschijnen, soms op minder dan een meter afstand. De hut kan niet gereserveerd worden door mensen die jonger zijn dan 18 jaar. Jongeren zijn onder begeleiding van een volwassene uiteraard altijd van harte welkom in onze hut.

Wat kost de hut per dag?

Tap en houd een open datum vast in de reserveringskalender of start een reservering. De prijs voor de betreffende dag staat daar vermeld. Indien u een pc gebruikt houdt u uw muisaanwijzer op een vrije datum
(Je kunt het reserveringsscherm daarna weer afsluiten zonder de aanvraag door te zetten) De genoemde prijs is voor een hele dag, ongeacht of je alleen of met z’n tweeën komt.

Met hoeveel personen tegelijk mag ik van de hut gebruik maken?

Maximaal 2 personen, hierin maken we geen uitzondering.

Kan ik annuleren en hoe werkt dit dan?

Dit kan tot 2 weken voor je reserveringsdatum met teruggave van het hele bedrag, daarna is dit niet meer mogelijk. Enkel bij weersomstandigheden die door het KNMI worden aangemerkt als code oranje of rood vindt er overleg plaats. Je mag dan een andere datum uitzoeken. Als je de hut ruilt of doorgeeft aan een ander willen we graag weten wie er in jouw plaats komt.
Er kan niet verplaatst worden bij regen of “slecht” weer. Het is een natuurhut, daar hoort een onvoorspelbare natuur gewoon bij. 

Is de hut goed bereikbaar voor mensen die minder goed ter been zijn?

Jazeker. Er is daarvoor extra ruimte gecreëerd in de hut zelf en ook de toegang is voorzien van een helling zonder drempels. Als je slecht ter been bent en met een rollator loopt of een rolstoel gebruikt geef je dit aan tijdens de reservering. We nemen dan contact met je op om de bijzonderheden door te spreken. We zullen er alles aan doen om je te ontvangen en een fijne dag te bezorgen. Wel is een begeleider of fotomaatje nodig die je kan helpen mocht dat nodig zijn. (bijvoorbeeld voeren op de setting kan lastig zijn met een rolstoel, het zand is daar zacht)

Hoe verloopt de reserveringsaanvraag?

Na je reserveringsaanvraag die je in de kalender start ontvang je een betaalverzoek. Vul daarom ook altijd je correcte 06 nummer en email-adres in. Zodra de betaling gedaan is ontvang je alle benodigde gegevens.

Hoe weet ik waar de hut precies is en hoe ik binnen kom?

De hut bevindt zich in de driehoek Markelo – Rijssen – Enter in de provincie Overijssel. Na je betaling ontvang je instructies per e-mail. Hierin vind je alles terug wat je moet weten, ook de precieze locatie. Uiteraard kun je altijd nog contact met ons opnemen middels het contactformulier, we antwoorden binnen 24 uur en met alle plezier!

Moet ik mijn eigen fototoestel meenemen?

Ja, je moet je eigen fototoestel meenemen. (Behalve als je alleen maar een dagje kijkend wilt genieten natuurlijk, dat kan ook uiteraard) Elk fototoestel met objectief en een bereik van 200mm tot 600mm of verder is geschikt. De dieren bevinden zich tussen 1 meter en 7 meter afstand van het raam waar je doorheen kijkt. Uiteraard kan het veel verder in de bomen ook soms nog druk zijn. De setting bij de vijver is 8 meter lang

Moet ik een statief meenemen?

Nee, dat is niet nodig. De hut beschikt over verschillende voorzieningen die het fotograferen gemakkelijk maakt. Er staan grondplaten op een rail onder het glas met arca swiss koppeling, hierop kunt u uw eigen schommelkop monyteren of u leent een schommelkop van ons. Ook hangen er pittenzakken klaar voor het geval u vanaf de tafel wilt fotograferen.

Mag ik prooidieren of eigen aas c.q. voer gebruiken?

Nee, dat is niet toegestaan. De beheerders zorgen voor geschikt en voldoende voer. Er is maanden gewerkt aan het herstel van het bos waarin de hut staat. Ook is er enorm veel tijd gestopt in het aantrekken van hoofdzakelijk vogels en zoogdieren. Dit is gedaan op advies van Landschap Overijssel en uitsluitend met voer dat door de vogelbescherming is aanbevolen. Prooien en ook andere soorten voedsel staan we niet toe. In de instructies die je na je boeking ontvangt zullen we aangeven of er uitzonderingen zijn. Dit kan per seizoen verschillen, levend aas of dode prooidieren staan we in elk geval nooit toe. We controleren dit streng en zullen dit ook blijven controleren in de toekomst. Indien u ons beleid hierin niet accepteert en de regel overtreedt kunt u een boete tegemoet zien van 75 euro. Deze storten we op de rekening van Vogelbescherming Nederland. 

Ik heb een andere vraag...

Dat kan natuurlijk altijd. Neem hiervoor contact met ons op middels het contactformulier.